U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ratha Yatra Festival 


Delen via sociale media


Jai Jagannatha!

Uitnodiging Ratha Yatra – Parade Festival voor Iedereen! Zondag 10 juli 2016.

Met veel plezier nodigen wij u van harte uit op het jaarlijkse Ratha Yatra Jagannatha festival te Rotterdam.

Dit jaar organiseren we dit festival, met als thema “Eenheid en vrede”.

Heer Jagannatha is de Heer van het universum (Jagat: universum, Nath: Heer). Het is een naam van God, de eigenaar en bestuurder van het universum.

Omdat de mens de neiging heeft zichzelf als de eigenaar van alles te zien, en beslissingen neemt die zijn persoonlijk belang dienen, zonder rekening te houden met het geheel, leven we nu in een chaotische wereld. Er is daarom weinig eenheid, vrede en samenwerking te vinden. Er zijn voortdurend conflicten en dualiteiten. Op het materiële niveau kunnen er veel tegenstellingen bestaan zoals op nationaal gebied, religieus, geslacht, ras, mens-dier-natuur, enz.

In werkelijkheid spreken we dan over de uiterlijke dingen, de buitenkant. Het innerlijk van alle levende wezens is echter gelijk, omdat we op dat niveau allemaal geestelijke zielen zijn, deeltjes van God. Op diepere werkelijkheid hebben de etiketjes betreffende onze lichamelijke of ideologische geschillen die aan ons kleven, geen geldigheid meer. Daar kunnen we goed samenwerken, vol respect en liefde voor elkaar. Dan kijken we naar alles met de ogen van kennis, de diepste realiteit. Zoals een leraar al zei: “Er is nergens een tekort aan in deze wereld, behalve aan het God-bewustzijn. ”

Op het Ratha-Yatra festival, waarbij de Heer van het Universum wordt gehuldigd, en dat deze keer het motto Eenheid en Vrede draagt, kunnen we ons best doen om dit streven gestalte te geven.

Van ganser harte nodigen wij u uit om dit festival met anderen te delen en op zijn minst één dag per jaar de verschillen en geschillen aan de kant te zetten en te ervaren wat werkelijke eenheid en vrede betekent.

ROUTE PARADE Processiewagen:
Vertrek vanuit Blaak-Binnenrotte - Hoogstraat – Mariniersweg -Goudsesingel - Oost plein - Burg. van Walsumweg - Blaak - Binnenrotte (eindpunt)

Ook dit jaar zal Gau mata ( de heilige koe ) met ons meelopen tijdens de Ratha Yatra parade door de stad. Wij willen dat ouderen en slecht ter been gestelden ook meedoen met de parade daarom hebben wij speciaal voor hun Huifkarren die worden getrokken door paarden.