U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Yoga


Delen via sociale media


Jai Jagannatha!

Yoga

 Een van de specialistische activiteiten zijn de Yogalessen voor volwassenen en kinderen. Deze cursussen worden door getrainde ervaren instructeurs gegeven. Yoga en meditatie is bewezen stress verlagend en behulpzaam in elk aspect van het dagelijks functioneren, voor jong tot oud. Deze cursus biedt handvaten voor toepassing in het dagelijks leven en zelfstandige beoefening van de houdingen.

Uitleg Hatha en Astanga Yoga in het Bhakti Yoga Center:

Hatha Yoga

Hatha-yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is een voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga (poweryoga), worden de asana’s niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren. Hatha-yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

In het Westen is hatha-yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha-yoga is het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga is een van de meest complete bewegingsvormen. Ashtanga yoga bezit het hele pakket elementen die bij een regelmatige beoefening, elke ander vorm van sport, lichaamsbeweging of meditatie overbodig maakt.

Enkele voordelen:

Meer flexibiliteit en meer energie
Verbeterde controle over je ademhaling
Toename van conditie
Stress verlagend
Verlichting van blessures en pijn
Energie boost bij beoefening in de ochtend
Beter slaappatroon
Verbetert andere sportieve prestaties
Toename van fysiek en mentale kracht

 

Kids Yoga

Wat zijn de voordelen?
De yogales voor kinderen is een gezonde mix van beweging, plezier en ontspanning. Een aantal belangrijke voordelen op een rijtje:

- Door middel van meditatie en ademhalingsoefeningen in de les leren kinderen hun aandacht te focussen en hun concentratie te verhogen;
- Door verschillende houdingen leren ze hun lichaam kennen en grenzen te verleggen;
- Kinderen zijn vooral op jonge leeftijd nog onbekend met het concept balans. De les draagt bij aan de ontwikkeling van de motoriek en de verhoging van balans.

We gaan in de les aan de slag met houdingen met dierennamen, muziek, ademhalingsoefeningen en brengen het geheel samen in een avontuurlijk verhaal.

 

Internationale Wereld Yoga dag ( 2015 )

Bhakti Yoga Center Rotterdam viert de eerste Internationale Yoga Dag 21 juni 2015

In zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN heeft de Indiase premier Modi een oproep gedaan om een internationale Yoga dag in te stellen! Zo’n 180 landen steunden zijn oproep en kozen 21 juni als datum.

“Yoga moet niet gewoon een oefening voor ons zijn, maar een manier om met de wereld en de natuur in verbinding te komen”, aldus Modi. ”Het moet een verandering brengen in onze manier van leven en ons bewustzijn, en het kan ons helpen bij de strijd tegen klimaatverandering”.

Yoga zorgt namelijk voor ontspanning en rust, dat zou uiteindelijk voor wereldvrede moeten zorgen. Yoga is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten met in Nederland al meer dan 600.000 beoefenaars.

Het was een een prachtig moment om samen met de mensen van de buurt yoga te doen en verbondenheid te ervaren.

Na afloop werd aan alle deelnemers een medaille uitgereikt daarna volgde een vedische maaltijd en een drankje!