U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Natya Sudha Dance Company


Delen via sociale media


Jai Jagannatha!

Natya Suddha Dance Company

In 2003 is dansschool Natya Sudha opgericht door Chrada Sheoratan. Natya Sudha betekent letterlijk “Zuivere Dans” (Natya = dans, Sudha = zuiver ). Dansschool Natya Sudha zoekt naar nieuwe vormen van dansonderwijs met als doel de Indiase danskunst te optimaliseren en expertise met betrekking tot Bharata Natyam dans te ontwikkelen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de modulebeschrijving van Imperial Society Teachers Dancing (ISTD). Dit dient als bouwsteen voor het onderwijsdansprogramma van dansschool Natya Sudha. Vanuit deze inzichten wordt er gekeken naar dans- en dansonderwijs om een steeds verdere professionalisering van de danstraining te realiseren.

Chrada Sheoratan (Danseres, Docent en Choreograaf)

 

Chrada Sheoratan heeft van kinds af aan grote belangstelling voor vele vormen van muziek en dans. Ze heeft op jonge leeftijd een basis meegekregen in klassieke ballet. Op achtjarige leeftijd raakte zij geïntrigeerd door de Zuid-Indiase dans en kreeg 9 jaren onderricht in de Kalakshetra-stijl. Na het afronden van de Nederlandse opleiding is Chrada zich verder gaan specialiseren in zowel India als Engeland. In Engeland behaalde Chrada diverse benijdenswaardige diploma’s bij ’s werelds grootste dansorganisatie, ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing). Naast deze professionele opleiding wordt zij tot op heden tevens getraind door bekende docenten en choreografen uit Engeland en India.

 

Chrada is naast Bharata Natyam danseres ook docent en choreograaf van haar eigen dansproducties.

 ‘Dans groeide uit tot een ware passie en het enthousiasme voor de danskunst is bij haar nooit meer verdwenen’