U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

SAMADHI DANCE COMPANY


Delen via sociale media


Jai Jagannatha!

'When we succeed in becoming so absorbed in something that our mind becomes completely one with it, we are in a state of Samadhi. Samadhi means “to bring together, to merge.” In Samadhi our personal identity-name, profession, family history, etc. completely disappears. In the moment of Samadhi none of that exists anymore. Nothing separates us from the object of our choice; instead we blend and become one with it.’

Serve the (He)Arts

Samadhi Dance Company o.l.v. Vraja Sundari Keilman is een modern dansgezelschap gevestigd in Amsterdam en Baarn. De company is bekend voor haar werk met artiesten in andere disciplines en de fusie van verschillende dansstijlen. Vooral de keuze van muziek is van groot belang bij de producties van het gezelschap.

De inhoud van deze producties zijn een fusie van de historische Vedas met Westerse kunst en danstechnieken.De voorstellingen van de Samadhi Dance Company zijn vaak moderne balletten met sterke invloeden van traditionele Indische dans, yoga, theater, jazz/urban en klassiek ballet. De dansers zijn geschoold in diverse dansstijlen en sommigen zijn ook actief in de wereld van zang en drama. Het gezelschap heeft tot nu toe twaalf avondvullende voorstellingen gemaakt en de online fanbase is inmiddels gegroeid naar 30.000+ fans verspreid over de hele wereld.

De productie Saranágati heeft begin 2012 de Dans Publieksprijs van Nederland gewonnen voor Beste Dansvoorstelling van 2011. Andere voorstellingen van het gezelschap zijn Hanuman (driemaal genomineerd voor de Dans Publieksprijs van 2015), Atma (2015/2016), Patita Pavana (2016),  2FOLDA/G (2015) en 2FOLDH/Y  (2014), Tusta (tweemaal genomineerd voor de Dans Publieksprijs van 2013),  Mohini (2012),  Bho (2009/2010), Vizve (2009), Daya (2008), Navarasa Gauri (2007/  2008) en Blue Boy (2007).