U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ind!kala Dance Company


Delen via sociale media


Jai Jagannatha!

 

Shayenne Ramlal danst vanaf haar 5e levensjaar en heeft op 12 juni 2011 met volle overgave in een uitverkochte theater haar Arangetram met live muzikanten uit India gedaan olv Guru Madhoerie en Aartie Jagmohan. Daarna heeft ze haar dansopleiding voortgezet in India en is afgestudeerd aan de Nalanda University Mumbai en Diploma in Dance aan de Terence Lewis Dance Academy Mumbai.


Als danseres heeft ze vele internationale stage shows verzorgd met bekende Bollywoodstars als: Shahrukh Khan, Saif Ali Khan, Amitab Bachhan, R.Madhavan, en TV-Shows met diverseacteurs voor Zee-TV & StarPlus. Shayenne is getraind door Sir Terence Lewis, een van de beste choreografen uit Bollywood en bekend van TV programma's, Dance India Dance en Nach Baliye. 

In de afgelopen jaren heeft ze vele optredens verzorgd in: Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Hong Kong, Mauritius en tour door India.

 

Shayenne is te zien in een muziek video welk bekroond is met een Award voor Best Music Video in 48 Hours in Los Angelos. Ze is ook te zien in Divali video van OHM-TV. 

Verder heeft ze in Mumbai gewerkt als model voor Kimaya & Karmik fashion house.

Bharata Natyam is een van de meest populaire en meest uitgevoerde dansstijl van India. Het is een combinatie van de kunsten van het podium: muziek, kleur, ritme en dans poetry. Het werd uitgevoerd in de tempels door devadasie's (hoog geerde vrouwen) in Zuid-India en is meer dan 3000 jaar oud.

 

Bharata Natyam wordt gezien als een vorm van Yoga en vindt haar oorsprong in de Natya Shastra geschreven door de wijsheer Bharata. De Natya Shastra wordt ook wel de vijfde Veda genoemd en vertelt o.a. over de theorie van dans, drama en muziek. Het is gevormd uit de 4 veda's: Rigveda, Yajurveda, Samaveda en Arthaveda.

 

De Semi klassieke dans kan op vele muziekstijlen gedanst worden. De danspasjes worden vanuit de Klassieke dans omgezet in een vrolijke dans, veelal in oude Bollywood films te zien. Ook hierbij zijn gezicht expressies (Abhinaya) en handgebaren (Mudra) heel erg van belang. 

 

Bollywood dans is afkomstig vanuit de Indiase film. Deze dansstijl kent invloeden vanuit de Indiase klassieke dans, de Bharat Nathyam en Kathak. Daarnaast zijn er invloeden vanuit Streetdance, Hiphop, Salsa, Latin en vele andere dansstijlen. Hierdoor ontstaat er een mix van een hippe, maar vooral swingende dansstijl.